Tjänster

Vill du ha hjälp med redigering av ett bokmanus eller någon annat text, eller kanske med att skriva en text från grunden? Skicka ett mejl till ordgruppen@gmail.com. Bifoga gärna underlaget/råmanuset (eller innehållsförteckningen och något enstaka kapitel). Jag tar en titt på texten, utan kostnad, och lämnar en offert. Det går förstås också utmärkt att slå en signal!

Korrläsare eller redaktör?

Det händer att jag blir kontaktad för en korrekturläsning, men jag kommer normalt in tidigare i processen än så. För den som inte har stenkoll på de olika stegen i den spännande processen från råmanus till färdig bok, kan det vara bra att veta att en korrekturläsning normalt görs precis på slutet, när man är i stort sett nöjd med texten och det handlar mest om stavfel och kommatecken som hamnat fel. En redigering däremot är en grundligare granskning av texten och kan innebära att stycken stryks, strukturen justeras och kapitel döps om. Att alla tänkbara frågetecken rätas ut. Redaktören och korrekturläsaren är inte sällan två olika personer i ett bokprojekt.

Spökskrivare

Vet du ungefär vad du vill ha sagt, men slippa skriva själv? Inga problem, jag kan hjälpa dig. Jag har jobbat med många som brinner för sitt ämne men som inte är fullfjädrade författare. Antingen utgår vi från ett underlag, du kanske redan har någon form av skiss eller har börjat att skriva men fastnat. Eller så börjar jag helt från grunden och lyssnar till vad du vill förmedla, och så samarbetar vi kring texten tills du är nöjd. Det blir din text, det står ditt namn på boken, men du kan tryggt lämna över själva ”hantverket” till mig.

Kontakt

Ring eller skriv ett mejl och berätta vad det är du/ni behöver.

Vi hörs!
Nina

E-post: ordgruppen@gmail.com
Telefon: 0708-580875