Om Ordgruppen

Nina - högupplöst storJag heter Nina Pettersson och är journalist i grunden.  Jag har i snart 20 år arbetat som skribent och redaktör, även webbredaktör, på uppdrag av bokförlag, myndigheter och andra organisationer. Det har rört sig om allt från doktorsavhandlingar till deckare och barnböcker. Jag har särskilt uppskattat arbetet med managementlitteratur, läromedel och handböcker i olika former. På sidan med rubriken ”Tidigare uppdrag” ser du ett urval av böcker som jag har arbetat med.

Många av de författare som jag har samarbetat med är konsulter, föreläsare, entreprenörer, forskare eller sakkunniga på annat sätt. De vill ofta inspirera till förändring – personlig eller organisatorisk utveckling – i någon form. De vill också ofta använda boken i olika sammanhang inom ramen för sina uppdrag.

Genom åren har jag också skrivit texter från grunden – böcker, reportage, jubileumsskrifter, rapporter och texter till webben och till annonskampanjer, sociala medier och vad det nu kan vara.  Jag har också emellanåt anlitats då det funnits ett behov av att ”översätta” specialisternas kunskap och språk till en text som vanliga dödliga kan begripa.

Jag har nära kontakt med professionella korrekturläsare, formgivare och fotografer. Vi hjälper dig med din text, oavsett om det är en informationsbroschyr, webbtext, forskningsrapport eller ett skönlitterärt manus.

Hör av dig!
Nina

ordgruppen@gmail.com
0708-580875