Om Ordgruppen

Nina - högupplöst storJag som driver Ordgruppen heter Nina Pettersson och är journalist i grunden. Jag har sedan 2001 arbetat som skribent och redaktör, även webbredaktör, på uppdrag av bokförlag, myndigheter och andra organisationer. Det har rört sig om allt från doktorsavhandlingar till deckare och barnböcker. Jag har särskilt uppskattat arbetet med managementlitteratur, läromedel och handböcker i olika former. På sidan med rubriken ”Tidigare uppdrag” ser du ett urval av böcker som jag har arbetat med.

Jag har också flera års erfarenhet av så kallad uppdragsutgivning, bland annat på Uppsala Publishing House som sedermera köptes upp av Liber. Många av de författare som jag har haft nöjet att samarbeta med är konsulter, föreläsare, entreprenörer, forskare eller sakkunniga på annat sätt. De vill ofta inspirera till förändring – personlig eller organisatorisk utveckling – i någon form. De vill också ofta använda boken i olika sammanhang inom ramen för sina uppdrag. Att författaren är en kund/uppdragsgivare ställer lite speciella krav på redaktören och andra inblandande, och det har jag alltid gillat, det blir en extra krydda i samarbetet.

Genom åren har jag också skrivit texter från grunden – reportage, jubileumsskrifter, rapporter och texter till webben och till annonskampanjer, sociala medier och vad det nu kan vara.  Jag har också emellanåt anlitats då det finns ett uttalat behov av att ”översätta” specialisternas kunskap och språk till en text som vanliga dödliga kan begripa.

När behovet finns samarbetar jag med ett litet team av professionella korrekturläsare, formgivare och fotografer. Vi hjälper dig med din text, oavsett om det är en informationsbroschyr, webbtext, forskningsrapport eller ett skönlitterärt manus.

Hör av dig!
Nina

ordgruppen@gmail.com
0708-580875